Vánoční andělskou zvěstí je pro nás ujištění, že Bůh je s námi dnes, zítra i navěky. Zůstává s námi i poté, kdy jsou všechny vánoční dárky rozbaleny a poslední kousky vánočního pečiva snědeny… Dvojitá karta s přílohou sáčku s vanilínovým cukrem.

Vnitřní strana:

obrazek

„Opravdu andělské…“

to byl ten největší kompliment od mé tchyně, který jsem slyšela ve chvíli, když ochutnala moje vánoční vanilkové rohlíčky. Taková slova slyšíme, když se setkáme s něčím mimořádným a výjimečným. Opravdu andělské sdělení však slyšeli pastýři kdysi na betlémských pláních:

„Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán, v městě Davidově.“

Tehdy nám skrze svého Syna milující nebeský Otec daroval:

  •  Zachránce a Vykupitele z našich hříchů
  •  Přítele a Ochránce v dobrých i zlých časech
  •  Utěšitele ve všech starostech a obavách

Dárce pokoje a radosti

Vánoční andělskou zvěstí je pro nás ujištění, že Bůh je s námi dnes, zítra i navěky. Zůstává s námi i poté, kdy jsou všechny vánoční dárky rozbaleny a poslední kousky vánočního pečiva snědeny…

Anděl jim řekl: „Nebojte se, hle, zvěstuji vám velikou radost, která bude pro všechen lid. Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán, v městě Davidově.“ Lukášovo evangelium)

Recept na vanilkové rohlíčky:

35 dkg hladké mouky 8 dkg práškového cukru 1/4 másla (250g) 12 dkg mletých ořechů 2 žloutky Směs práškového a vanilínového cukru (nebo pravé vanilky) na obalování

Na mouku, cukr a ořechy nakrájíme nebo nastrouháme máslo a přidáme žloutky. Z těchto přísad vypracujeme jemné těsto, které necháme chvíli odležet. Z těsta odebíráme po částech, menší kousky. Z každého kousku vyválíme váleček, který stejnoměrně nakrájíme a tvarujeme rohlíčky. Klademe na vymazaný plech nebo na pečící papír. Nedáváme je moc blízko, pečením trochu nabudou. Pečeme při 170°C asi 15 minut (do zlatova). Z plechu sundáváme teplé, ale ne hned po vyjmutí z trouby, jsou křehké. Hned je obalujeme ve směsi moučkového a vanilínového cukru.

Pz. Lze objednat i jako DK102 - bez přílohy.

Líbí se Vám náš letáček? Doporučte ho svým přátelům na Facebooku!